Welkom bij SOR Vakantiekampen - Vakanties voor kinderen die het goed kunnen gebruiken

De kampen

De kampen

Voor elke leeftijd wat wils
Alle kampen van 2022 zitten helaas vol wegens een gebrek aan vrijwilligers. Wilt u op de wachtlijst of weet u nog iemand die vrijwilliger wilt worden? Laat het ons weten!

Hoe zijn de kampen georganiseerd?

De jongste groep en de oudste meiden overnachten in blokhutten in Mill en Stevensbeek (Noord-Brabant). De jongens en meisjes van 9 en 10  gaan naar de tentenkampen in Bergen (Limburg) en de jongens en meisjes van 11 en 12 gaan naar een blokhut in Stevensbeek (een deel van hen slaapt in tenten). Het vervoer naar de kampen wordt verzorgd met een grote bus vanuit een centrale locatie in Nijmegen. Op de zaterdag van vertrek kunt u uw kinderen daar uitzwaaien om ze een week later weer op te komen halen op dezelfde plek.

Blokhutten

De blokhutten zijn voorzien van een keuken, slaapzalen, douches en toiletten. De blokhut van het gemengde kamp ligt midden in het bos bij St. Anthonis. Rondom de blokhut is een groot afgezet speelveld en een kampvuurplaats. De blokhut van de meisjesgroep ligt bij Stevensbeek, vlakbij enkele recreatieplassen.

Tentenkamp

De middelste jongens en meiden (9 en 10 jaar) brengen hun vakantie in tenten door. Bij aankomst treffen ze een volledig opgebouwd kamp aan, gelegen in een avontuurlijke omgeving, midden in de Limburgse bossen. Op het kamp bevindt zich een ouderwetse waterpomp. Op hun speurtochten in de omgeving kunnen ze ook een ruïne tegenkomen, evenals een stromend beekje, een stuifzandvlakte en niet te vergeten… de Duivelskuil. Gelukkig is er in de buurt een zwembad met douches, waar de kinderen elke keer weer als nieuw vandaan komen. Wij streven ernaar om zeker eens in de twee dagen te zwemmen of te douchen.

Kosten

Deelname aan een SOR-kamp kost minstens 50 euro. We zeggen minstens, omdat de feitelijke kosten hoger zijn. Als u meer kunt missen, is dat van harte welkom. U kunt bij de inschrijver aangeven hoeveel u wilt betalen. Voor kinderen die via instellingen worden ingeschreven zijn de kosten minimaal € 135,-. Bij Stichting Leergeld kan in bepaalde gevallen een tegemoetkoming in de kosten worden aangevraagd. Wanneer de kosten betaald worden door een fonds, wordt eveneens een bijdrage van € 135,- gevraagd.

Begeleiding

Elk kamp wordt verzorgd door vrijwilligers van de SOR. De leiding is in handen van een ervaren hoofdleider die een groep van 7 tot 10 vrijwilligers aanstuurt. De minimum leeftijd van de leiding is 18 jaar. Zij zorgen ervoor dat de kinderen niets te kort komen op het kamp en dat alles soepel verloopt. De begeleiders zijn over het algemeen getraind in de omgang met kinderen en zijn meestal al vaker mee geweest. Van te voren stelt de leiding zorgvuldig het programma samen. Ook verdelen ze onderling de taken voor o.a. het bereiden van de maaltijden, de organisatie van de spelletjes, de medicijnverstrekking en de nachtwacht.

Veiligheid

De SOR hanteert protocollen en regels ter ondersteuning van de begeleiders en draagt zorg voor een goede voorbereiding van de nieuwe leiding. Eén van die regels is de eis dat er per drie kinderen minstens één begeleider aanwezig is op het kamp.
Verder moeten alle begeleiders in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
De SOR is aangesloten bij het Steunpunt Kindervakanties.

Activiteiten

Tijdens de week vinden er allerlei spelactiviteiten plaats, passend bij de leeftijd van de jongens en meiden. Vaste onderdelen van de verschillende kampen zijn bezoekjes aan het zwembad en voor de meeste kampen een uitstapje naar een recreatiepark.

Voor aanmelden klik hier.

Vrijwilliger worden SOR Vakantiekampen Nijmegen
Het Avonturiers kamp leeftijd 9 - 10 jaar

De kampen

Ontdekkers kamp leeftijd 7 - 8 jaar SOR Vakantiekampen Nijmegen

Ontdekkers

7 en 8 jaar
30 juli tot 6 augustus
Blokhut in St. Anthonis

Avonturiers kamp leeftijd 9 - 10 jaar SOR Vakantiekampen Nijmegen

Avonturiers

9 en 10 jaar
30 juli tot 6 augustus
Tentenkamp in Bergen

Pioniers op kamp leeftijd 11 - 12 jaar SOR Vakantiekampen Nijmegen

Pioniers

11 en 12 jaar
30 juli tot 6 augustus
Blokhut in Mill

Ben je enthousiast geworden en wil je je aanmelden, of wil je meer informatie?

Neem dan contact met ons op

Ben je enthousiast geworden en wil je je aanmelden, of wil je meer informatie?

Neem dan contact met ons op