Welkom bij SOR Vakantiekampen - Vakanties voor kinderen die het goed kunnen gebruiken

De kampen

De kampen

Voor elke leeftijd wat wils
Er is bij alle kampen nog plek, maar we zijn ook hard op zoek naar vrijwilligers. Weet u nog iemand die vrijwilliger wilt worden? Laat het ons weten!

Hoe zijn de kampen georganiseerd?

Alle kinderen slapen in blokhutten (met soms de gelegenheid om in een tent te slapen). Het vervoer naar de kampen wordt verzorgd met een grote bus vanuit een centrale locatie in Nijmegen (meestal in de buurt van het cantrale trein- en busstation). Op de zaterdag van vertrek kunt u uw kinderen daar uitzwaaien om ze een week later weer op te komen halen op dezelfde plek.

Blokhutten (en tenten)

De blokhutten zijn voorzien van een keuken, slaapzalen, douches en toiletten. De Ontdekkers (kinderen van 7 tot 8) en de Avonturiers (9-10) logeren in een blokhut midden in het bos bij St. Anthonis. Rondom de blokhut is een groot afgezet speelveld en een kampvuurplaats. De Pioniers (11-12) overnachten in de blokhut “De Brugse Berg” in Mill. Deze blokhut ligt middenin een groot speelbos met een grote kampvuurkuil en veel spelmogelijkheden.

Kosten

Deelname aan een SOR-kamp kost minstens 50 euro. We zeggen minstens, omdat de feitelijke kosten hoger zijn. Als u meer kunt missen, is dat van harte welkom. U kunt bij de inschrijver aangeven hoeveel u wilt betalen. Voor kinderen die via instellingen worden ingeschreven zijn de kosten minimaal € 135,-. Bij Stichting Leergeld kan in bepaalde gevallen een tegemoetkoming in de kosten worden aangevraagd. Wanneer de kosten betaald worden door een fonds, wordt eveneens een bijdrage van € 135,- gevraagd.

Begeleiding

Elk kamp wordt verzorgd door vrijwilligers van de SOR. De leiding is in handen van een ervaren hoofdleider die een groep van 7 tot 10 vrijwilligers aanstuurt. De minimum leeftijd van de leiding is 18 jaar. Zij zorgen ervoor dat de kinderen niets te kort komen op het kamp en dat alles soepel verloopt. De begeleiders zijn over het algemeen getraind in de omgang met kinderen en zijn meestal al vaker mee geweest. Van te voren stelt de leiding zorgvuldig het programma samen. Ook verdelen ze onderling de taken voor o.a. het bereiden van de maaltijden, de organisatie van de spelletjes, de medicijnverstrekking en de nachtwacht.

Veiligheid

De SOR hanteert protocollen en regels ter ondersteuning van de begeleiders en draagt zorg voor een goede voorbereiding van de nieuwe leiding. Eén van die regels is de eis dat er per drie kinderen minstens één begeleider aanwezig is op het kamp.
Verder moeten alle begeleiders in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
De SOR is aangesloten bij het Steunpunt Kindervakanties.

Activiteiten

Tijdens de week vinden er allerlei spelactiviteiten plaats, passend bij de leeftijd van de jongens en meiden. Vaste onderdelen van de verschillende kampen zijn bezoekjes aan het zwembad en voor de meeste kampen een uitstapje naar een recreatiepark.

Voor aanmelden klik hier.

Vrijwilliger worden SOR Vakantiekampen Nijmegen
Het Avonturiers kamp leeftijd 9 - 10 jaar

De kampen

Ontdekkers kamp leeftijd 7 - 8 jaar SOR Vakantiekampen Nijmegen

Ontdekkers

7 t/m 9 jaar
20 tot 27 juli 2024
Blokhut in St. Anthonis

Avonturiers kamp leeftijd 9 - 10 jaar SOR Vakantiekampen Nijmegen

Avonturiers

Dit kamp gaat in 2024 helaas niet door.
Ben je 9 jaar, meld je aan bij de Ontdekkers.
En ben je 10 jaar, meld je dan aan bij de Pioniers.

Pioniers op kamp leeftijd 11 - 12 jaar SOR Vakantiekampen Nijmegen

Pioniers

10 t/m 12 jaar
20 tot 27 juli 2024
Blokhut en tenten in Beuningen

Ben je enthousiast geworden en wil je je aanmelden, of wil je meer informatie?

Neem dan contact met ons op

Ben je enthousiast geworden en wil je je aanmelden, of wil je meer informatie?

Neem dan contact met ons op