Welkom bij SOR Vakantiekampen - Vakanties voor kinderen die het goed kunnen gebruiken

Ontdekkers

Ontdekkers

6-9 jaar

In 2024 is de leeftijd van 6 t/m 9 jaar, omdat het Avonturiers kamp niet door gaat.

Het Ontdekkerskamp is er voor de jongste kinderen, van 6 tot en met 9 jaar. Op dit kamp besteden wij een week met de kinderen op een blokhut in de natuur.

Hier hebben de kinderen alle rust van de omgeving. Op het terrein zelf zijn we dan ook zoveel mogelijk buiten (als het weer het toelaat). We doen vele spelletjes maar ontdekken ook creatieve kanten. Zo hebben we elk jaar wel een bonte avond en doen we vaak tussendoor ook een speciale middag vlaggen schilderen, een thuisbasis maken – we hebben zelfs eens een heuse circusdag gehad met eenwieler en al! Daarnaast gaan we natuurlijk ook wel eens zwemmen of naar het pretpark.

Het belangrijkste is natuurlijk dat iedereen zich veilig voelt. Voor vele kinderen is dit de eerste vakantie en dat kan spannend zijn. Daarom breken we de kindergroep op in kleinere tafelgroepjes met vaste leiding per tafel. Ook geven we veel duidelijkheid aan de kinderen met wat ze per dag kunnen verwachten met het plaatjesprogramma. Op deze manier weet iedereen waar die aan toe is.

Al met al is dit kamp een mooie aftrap voor de jongste kinderen om hun eerste vakantie weg van huis mee te maken, en leuke vriendjes te maken voor de kampen in de jaren erna. Wij kijken ernaar uit!

Ontdekkers op kamp leeftijd 6 - 7 - 8 jaar
Vrijwilliger worden SOR Vakantiekampen Nijmegen